Barnvagn

Skrivet: 2011-03-31 Kl: 14:02:26

Jag har bestämt mig för att sälja våra vagnar. Både enkel och syskonvagnen. Båda barnen kan gå nu och åker vagn väldigt sporadiskt. Istället ska jag köpa två paraplysulkys och en tvillingadapter. Då kan man ha vagnarna var för sig eller koppla ihop dom till en dubbelvagn beroende på situationen. Jag har tittat runt en hel del och har äntligen hittat en vagn jag vill ha. Dom flesta paraplysulkys håller bara för barn upp till 15 kg och det har ju Lucas passerat med råge och Melker är inte långt därifrån. Men Baby Jogger City Mini håller för 22,5 kg. Den har allt jag letat efter. Den är snygg, stor suflett, fullt liggläge, väger bara 6 kg och är otroligt lätt att fälla ihop. Så så får det bli! Nackdelen är att det inte är en ultimat vintervagn men med tanke på hhur lite jag går med barnen ute på vintern behöver jag inte ha annat. Inne på köpcentrum passar den perfekt :D!



Mallis

Skrivet: 2011-03-31 Kl: 13:48:58

Bokat och klart! Vi drar till Mallorca den 28 augusti, hela familjen. Det ska bli så underbart skönt. Hela familjen får sola, bada, äta gott och bara njuta. Kan det bli bättre?????

Bloggtorka

Skrivet: 2011-03-30 Kl: 07:44:31

Meeeeen va dålig jag har varit på att blogga på slutet. Jag har helt enkelt ingen tid känns det som, jag prioriterar annat. Jag tänker ofta på saker som jag vill blogga om men innan jag får ner baken framför skärmen är det borta. Så är det att vara en övertrött, förvirrad småbarnsmamma...

Igår fyllde jag 35 år. 35 år!!!! Hjälp! Vart tog åren vägen? Jag hann inte med. I sinnet är jag fortfarande 20 men i kropp och psyke 82.

I skrivande stund har jag precis läst alla gratulationer på Facebook och kan inte annat än le för mig själv. Jag har så många fina människor omkring mig. Alla med sin egen historia kring hur vi känner varann och vad dom betyder för mig. Jag fick ett meddelande i inboxen från en viss Uddevallabo som gjorde mig alldeles varm. Det är svinlande att tänka att människor som man lärde känna för 20-25 år sen fortfarande bryr sig och har kvar minnen från den tid vi spenderat tillsammans.

Melker sitter bredvid mig i soffan. Han har precis druckit ur sin välling och sitter och pratar för fullt men någon för mig osynlig person. Diskussionen är minst sagt livlig. Lucas sover. Han var vaken en lång stund i natt med magknip. Han somnade till slut vid två. Om han inte vaknar snart så får han vara hemma från dagis idag. Jag vill inte väcka honom nu när han sover så skönt. Det kan vara skönt med en hemmadag med båda mina pojkar.

Melker går för fullt nu, han har munnen full av tänder och han säger enstaka ord. Han blir så stor, min lilla bebis. Jag kunde inte vara stoltare över mina små fina grabbar.

Idag får jag finbesök av mina barndomsvänner Clara och Pernilla, om inte Claras bebis bestämmer sig för att födas idag. Jag hade tippat på entré igår, på min födelsedag men så blev det inte. Så vi får väl se vad som händer närmaste dagarna. Jag är förväntansfull och nyfiken, pojke eller flicka? Och jag längtar så efter att få hålla en liten bebbe igen!

Mix Megapol!!!

Skrivet: 2011-03-24 Kl: 07:56:32

Jag var med i Vinn Adams pengar iförrgår. Inte helt oväntat så förlorade jag. Bäst av allt är när jag säger att Nokia kommer från Japan och ändrar mig typ en kvart efteråt... I min hjärna kändes det som en sekund! Lite nervös....

Jag kan visst inte länka till klippet men man går in på mixmegapol.se, väljer gästrikland, tryck på lyssna live högst upp till höger, välj ljudklipp, välj vinn adams pengar, mitt klipp är nr 952

Min lilla blir stor

Skrivet: 2011-03-20 Kl: 18:40:09

Melker kan gå!!! Söndag den 13 mars tog han sina första trevande steg. Idag, en vecka senare, går han runt hela huset utan problem. Han är så otroligt duktig!!!

Lucas pratar mer och mer men fortfarande bara enstaka ord, han bygger inga meningar. Det nyaste är att jag frågar om han älskar mamma då nickar han och säger: och pappa... Gobiten!

Idag har vi haft besök av två grannfamiljer med barn. Det var så otroligt trevligt. Vi grillade kött och kyckling. Till det hade vi klyftpotatis, sallad, vitlöksbröd, vitlökssmör och såser. Till efterrätt hade jag gjort en marängtårta. Barnen fick glasstrutar. Jag tror alla gick från bordet mer än mätta.

Nästa helg ska vi ha lite partaj här hemma. En viss person fyller 35 år... det ska bli superroligt med fest. Det var verkligen inte igår.

Svar till Gurkan

Skrivet: 2011-03-05 Kl: 20:03:31

Hej!
Glad att du frågar, säkert fler som undrar. Det är helt klart en befogad fråga. Min son är född med ryggmärgsbråck och en del i diagnosen är en underutvecklad magmun. Han kräks väldigt ofta och det är inte magsjuka. Det är skillnad på dom kräkorna och magsjuke kräkorna. kan inte förklara men hans normala spyor är mer som kraftiga uppstötningar medans magsjuka ger kaskadspyor typ. Sen skiljer det sig på innehåll. En magmunsspya innehåller inte så mycket mat utan mest slem. I torsdag kräktes han slem pga slem i bröstet, han hade ingen feber och var väldigt pigg i övrigt så jag såg ingen anledning till att hålla honom hemma från förskolan på fredagen. Igår hade han varit gnällig på dagis och kräktes när jag hämtade honom och sen en gång till igår natt sen har det varit bra. Han är inte dålig i magen och hans allmäntillstånd är inte påverkat. Så jag antar att det inte rör sig om magsjuka nu heller utan en vanlig förkylning. I samband med snor och hosta så kommer han kräkningar. Tyvärr. Om jag skulle hålla honom hemma varje gång han kräktes skulle han aldrig kunna gå på dagis så jag måste bedömma vilken typ av spya det rör sig om. Jag skulle ALDRIG skicka honom till dagis om han kräktes ordentligt och hade diarré då är det ju uppenbar smittsam magsjuka.

Uuuurkkkk!!

Skrivet: 2011-03-04 Kl: 20:28:27

Jag är spyless på spyor!!! Melker och Mattias hade magsjuka förra veckan. Lucas spydde flera gånger igår, då var det slem som skulle upp. Idag när jag hämtade honom på dagis spydde han över hela mig och nyss spydde han ner hela sängen. Det här är typ 5:e gången det är kräksjuka här hemma på tre månader. Fan va äckligt vidirigt det är. Både att ta hand om och ha själv. Jag tycker så synd om barnen när dom har magsjuka för jag vet hur hemskt det är och hur illa dom mår. Bläääää! Hoppas vi slipper skiten snart.

Jag hade nästan glömt...

Skrivet: 2011-03-04 Kl: 20:24:40

Jag satt och kollade på youtube tidigare ikväll och gick igenom mina videos och hittade en på Lucas innan han fick medicinsk hjälp. På den tiden han skrek 20 timmar per dygn. Nu när jag tittar på klippet så påminns jag om hur jävla jobbigt det var och hur ont Lucas hade. Vilken smärta och vilket elände denna lilla varelse har genomlidit. Han är en sån kämpe och jag älskar honom av hela mitt hjärta. Han är den finaste unge jag någonsin kunnat önska mig.



RSS 2.0