Kärlek

Skrivet: 2011-01-30 Kl: 20:59:14

I fredags åkte Lucas till mormor och morfar. Mattias var på firmafest. melker somnade som han skulle klockan sju och jag fick hela kvällen för mig själv. Jag tittade på film, surfade på datorn och la mig i skaplig tid. I lördags skjutsade vi Melker till farmor och farfar, sen hade vi resten av helgen barnledig! <det var helt underbart att ha tid för varann.

Vi åkte ut till Valbo och strosade på alla elektronikbutiker. vi kollade på TV, hemmabio och lite annat. Vi tog oss tid och jämförde alla olika märken. På kvällen träffade vi goda vänner på Texas longhorn och åt en underbar middag. Jag älskar Texas Longhorn, atmosfären, servicen och maten är alltid tipp topp.

Imorse, eller i förmiddags eftersom vi tog rejäl sovmorgon, åkte vi in till Gävle och åt brunch på Mocca. Jag har aldrig varit där förr. Brunchen var GRYM!!! Lite väl dyr men allt smakade himmelskt. Det var en stor tallrik med scrambled eggs, bacon, korv, västerbottnpaj, rostat bröd, marmelad, melon, liten smoothie, pannacotta, pannkakor med sirap, blåbär och hallon och ett glas apelsinjuice. Priset på 139 kr kändes lite saftigt men jag var mätt hela dagen och när man bara unnar sig något sånt typ en gång per år så var det värt det.

Efter brunchen åkte vi till Valbo - igen. Över natten hade vi sovit på saken och bestämt oss för vad vi ville ha för TV och ljudsystem så vi åkte ut och köpte det. nu kan vi äntligen göra klart i vardagsrummet. Nästan. Jag har fortfarande kvar TV-skåpet som vi behöver bli av med. Någon som är sugen?

Ikväll fick vi besök av en gammal vän till Mattias och hans familj vilket var väldigt trevligt. Ungarna kastade vi i badet och nattade vid sju. Jag kollade på Teen Mom och nu har vi nyss kollat på Solsidan. Summan av kardemumman är att helgen har varit helt underbar!

Vacker

Skrivet: 2011-01-28 Kl: 22:11:11

Idag surfade jag in på Facebook och såg att min bror hade uppdaterat sin profil med en ny bild. Jag blev alldeles varm i kroppen. Han är ju så fin min storebror. Så manlig men ändå så go. Som en hård karamell med mjuk fyllning :D Här tar han fikapaus och stickar på sina sockor haha!!

Hål i

Skrivet: 2011-01-27 Kl: 22:20:36

När jag gick på dagis så fick vi sjunga en sång om munkar som gick så här:

"Munkar, munkar, munkar med hål i
stora, feta munkar med hål i
när jag kommer hem till dig
så vill jag inte ha nån leverpastej
jag vill ha...."

Sen rullade texten på och man kunde sjunga i evighet. Nu när någon pratar om munkar eller jag ser en munkvagn så tänker jag på den sången. Idag har jag bakat munkar till Marcus. Dom ska ha nå jippo i skolan imorgon och bad föräldrarna baka något så jag gjorde munkar. Det tog ungefär 2,5 timmar och under hela den tiden malde den där jävla sången i mitt huvud om och om igen....

Annars då? Jag har inte bloggat på evigheter så vi kör en snabb uppdatering.
Zumba = SKITTRÅKIGT!!! Usch och fy va svårt och snabbt och hetsigt och värdelöst jag tyckte det var. Jag håller mig nog till mn aerobic och step up istället, som jag vet att jag gillar. Jag har köpt hem hantlar och en pilatesboll. Så har jag införskaffat tre tränings dvd:er. Syrran har lovat mig att få ta hennes crosstrainer också. Jag ville verkligen börja träna på ett gym men jag hittade inget som passade. Pulshuset i Älvkarleby hade så få pass som jag vill gå, Korpen i Gävle (sporthuset) hade så sena pass och Friskis hade inga intressanta pass alls. Så nu ska jag köra hårt på dieten och träna hemma istället.

Lucas och jag hade en heldag i Uppsala igår. Han hade möten med urologen, sjukgymnasten och neurologen. Allt såg jättebra ut, bara vänsterfot som fortfarande inte hänger med men det är ju en liten bagatell i sammanhanget. På tisdag blir det ny cystometri och om två veckor koll av njurarna.

Melker har fått en tand till så nu har han tre nere och ingen uppe!?

Jag och Mattias ska fira vår bröllopsdag på lördag vi har skaffat barnvakt åt kidsen. Men inte helt oväntat är båda barnen hängiga. Vi får se hur dom mår imorgon. Jag tänker inte skicka iväg nån av dom om dom är sjuk....

Ja det har inte hänt så mycket mer än så. Inte konstigt att jag inte bloggar så mycket. Men jag ska skärpa mig lite. Jag känner nu att det var roligt att skriva av sig lite.

Zumba

Skrivet: 2011-01-16 Kl: 07:12:55

Idag börjar min Zumba-kurs. Jag har längtat så mycket efter den här dagen men nu kanske allt skiter sig. Mattias har jour. Imorse när vi klev upp så hade han en drös missade samtal. Han skulle ha åkt ut i natt och jobbat men av någon anledning har han inte hört telefonen. Istället fick han stressa iväg imorse, irriterad och förbannad över att ha försovit sig. Snacka om att vakna på fel sida...

Melker är jättegrinig jag vat inte om det är tänder eller vad. Jag ska ge ungarna frukost nu och hoppas på att dom vill sova igen om nån timme. Min mensvärk behöver vila lite.

Nu skriker kidsen ikapp här. Sobril nästa och sen ta tag i dagens bestyr.

Jag hoppas jag kommer iväg på min Zumba till slut.

Stackars mig

Skrivet: 2011-01-15 Kl: 21:46:17

Jag brukar lida av sjuk mensvärk. Så illa att jag ibland måste sjukskriva mig. Jag kan få feber, frossa och kramper. Nu är det 19 månader sen jag hade mens sist. Idag kom värken. 19 månader uppdämd värk ifrån satan själv. Ikväll kom blodet. Trevlig vecka!

Inredningsmagasin

Skrivet: 2011-01-15 Kl: 10:58:07

Jag har samlat på mig en drös med inredningstidningar, tre flyttlådor närmare bestämt. Det är mest Plaza Interiör och Hem Ljuva Hem men sen finns det även Allt om kök & Bad, Allt i Hemmet och några andra. Jag känner att jag inte har nån användning för dom längre. Är du indredningsintresserad? Vill du ha mina tidiningar? Jag ger gärna bort dem till nån som vill ha dom, annars åker dom på tippen.

Plötsligt händer det

Skrivet: 2011-01-14 Kl: 20:54:28

Människor kommer i alla former och storlekar. En del är snälla andra elaka. Några är blyga, vissa är impulsiva. Några få kommer beröra dig på ett alldeles speciellt sätt. Några enstaka kommer följa dig livet ut och ha en speciell plats i ditt liv för alltid. Jag har förmånen att ha några otroligt vackra människor omkring mig. Människor som får mig att vilja gråta när jag tänker på dem för att dom är så varma och speciella. Det här är ett inlägg till er. Ni som får mig att känna mig utvald, speciell och omtyckt. Ni som jag håller allra kärast och närmast mitt hjärta. Det behöver inte betyda att vi är bästa vänner eller att vi umgås varje dag. Det innebär bara att ni är änglar i mina ögon, ni har själar av guld och ni är helt enastående.

Så det här inlägget är till er starka vackra kvinnor!

Clara Minell
Pernilla Thyr
Liza Nordén
Catta Östling
Ella Fröjdman
Ellinor Abrahamsson
Sara Kreft
Annika Ersgård
Ylva Erdesjö
Pernilla Bergh
Maria Sjödin

Sen vill jag tillägna ett eget litet avsnitt till min vackraste vän Elin Ullström. Vi som nyss har träffats men känt varann hela livet. Min själsfrände. Jag har aldrig någonsin haft en vän som dig. Du är så underbar på alla sätt. Du ger mig så mycket utan att du ens vet om det. Jag älskar dig av hela mitt hjärta. Jag kan inte förstå att jag har spenderat 34 år utan dig. Jag litar på dig till 100%. Du ställer alltid upp utan att tveka. Du erbjuder dig att hjälpa till, jag behöver aldrig be dig om nåt för du vet när jag behöver dig. Jag skrattar som aldrig förr med dig, jag kan vara mig själv och jag skulle aldrig vara oärlig eller gå bakom din rygg. Du är en så vacker människa från insidan ut, hela du strålar. Alla superlativ i världen räcker inte till att beskriva dig. Jag saknar dig varje dag vi inte är tillsammans med du finns alltid i mitt järta. Du är bäst!

Luuuuuuuugn nu.....

Skrivet: 2011-01-13 Kl: 20:14:53

Matro? Vad är det? Ikväll var det myskväll. Eller så var planen från första början. Jag, Mattias och barnen på restaurang. Så här såg dagen ut innan det var klart:

Mattias ringer och säger att han måste jobba över så det blir nog ingen restaurangmiddag.
Jag ordnar så att Mackan får vara hos sin mamma inne i stan tills Mattias ska åka hem från jobbet.
Jag tar småtingarna och åker till min systerson och hälsar på i nya lyan.
Mattias ringer och säger att han får sluta i tid.
Mattias åker och ska hämta Marcus.
Marcus har redan ätit hos sin mamma och vill inte åka med på restaurang.
Systerson med sambo åker med på restaurang.
Lucas och Melker sitter snällt i varsinn stol och tuggar vitlöksbröd och Lucas dricker läsk.
Maten tar en EVIGHET.
Lucas tappar tålamodet och skriker allt vad han kan.
Lucas slåss och klöser omkring sig och passar på att slå ner allt på bordet som han når.
Maten kommer in, Lucas kastar ner den på golvet.
Lucas lägger sig på golvet och sparkar och skriker - i en timme medan alla andra försöker kasta i sig maten.
Alla går ut i bilen helt slutkörda efter en totalt värdelös middag.
Lucas och Melker skriker i kapp.
Lucas och Melker får välling.
Det är äntligen tyst omkring mig men det tjuter fortfarande i öronen.

Nu har maken tänt en brasa, promenerat med hunden och börjat knäppa upp byxorna. Jag hoppas kvällen tar en ny vändning nu!

Färdigt resultat

Skrivet: 2011-01-13 Kl: 08:35:50

Idag fick jag bilderna av fotografen. Jag har redan skickat några för framkallning och förstoring. Jag har massor av fina bilder att bjuda på men jag har valt ut en del bara. Kom ihåg att kontakta Sofia Westergren om ni vill ha en plåtning av eran familj.





























Väggtext

Skrivet: 2011-01-10 Kl: 19:41:09

Jag tycker att det är så otroligt fint med väggord eller väggtext. Jag har köpt ett till nya sovrummet. Jag har två stycken som ligger som aldrig hunnit sättas upp på väggen också. Dom behöver ju så klart inte ligga och skräpa är hos mig. Är du intresserad? 100 kr styck vill jag ha för dom.

Det ena "Two hearts one love" som bilden, texten är i chokladbrunt och hjärtana i guld.

Den andra "God natt & Sov gott" som bilden, texten vit och &-tecknet gråsvart.

Maila mig [email protected]


Mina fina

Skrivet: 2011-01-10 Kl: 00:09:14

Tänkte bjuda på en liten smygis av fotograferingen igår. Säger det igen, duktig och snabb den där Sofia! Kolla in hennes sida och boka en plåtning.







Tjockis

Skrivet: 2011-01-09 Kl: 21:08:06

Jag har gjort det förr, jag kommer göra det igen. Förra gången blev resultatet -40 kg på lite mer än tre månader... Den här gången kommer det gå långsammare. Jag har inte tid att vara på gymmet lika ofta som jag var förr. Men det kommer gå bra ändå. Det finns bara en väg och det är nedåt.

Jag kan inte skylla på mina graviditeter för jag la inte på mig någonting under dom förutom barnens vikt, moderkaka och fostervatten. Samma dag jag födde förlorade jag vikten. Jag var smal ändra fram till 23-års ålder. Sen började jag med en medicin som påverkade mina hormoner och min ämnesomsättning och jag gick upp 45 kg på 6 månader. Det var horribelt. Jag blev deppad och gjorde inget åt mina extrakilon. Med åren förlikade jag mig med min vikt och jag var nöjd med den jag var och hur jag mådde.

När jag skilde mig från make nummer ett kom den dåliga självkänslan och en avsky för hur jag såg ut. Jag började banta och träna som en galning. Tre månader senare var jag stolt och nöjd över min nya kropp.

Med Mattias och den kärleken kom kilona tillbaka, jag har inte mått dåligt över dom den här gången. Jag har haft min hälsa och jag har varit lycklig. Den senaste månaden har jag börjat må dåligt. Jag är flåsig, trött, känner mig ful, ofta illamående mm. Så nu har jag bestämt mig för att gå ner i vikt igen. Jag har en bombsäker metod som jag vet funkar och som jag trivs med. Jag brukar få en massa skit när jag berättar om den så om ni tänker nåt dåligt om min metod, behåll det för dig själv. Det funkar för mig, det är inte farligt och det ger snabba resultat.

Svaret: Naturdiet. Jag bara älskar deras färdigblandade smoothies och shakes. Jag dricker fyra st per dag vilket ger ett kaloriintag på ca 800/dag. Jag dricker tre liter vatten om dagen, mer om jag tränar och om jag blir hungrig, vilket jag inte brukar bli så tar jag en frukt. Den dieten håller jag i fyra veckor. Sen börjar jag äta en lätt lunch men byter ut övriga måltider i en månad till sen äter jag mindre portioner, nyttigare mat, oftare fortsättningsvis. Ihop med dieten tränar jag, Step-up eller aerobics 3 gånger per vecka.

Så förbered er nu. Idag 169 cm lång och vågen stannar på..........109,9 kg
Målet till sommaren är -20 kg
Målet till nyår är 35-40 kg (totalt)
Önskad målvikt: 70-75 kg
Jag vill inte bli trådsmal, jag har varit det och jag gillar det inte. Lagom mullig och kurvig vill jag vara.
Jag kommer väga mig en gång i veckan så jag kommer hålla er uppdaterade. Jag ska börja imorgon, den här veckan kommer bli lite seg för jag har så mycket inplanerat så gymmet kanske inte blir prio ett men bantningen kör jag igång med direkt!

Världens vackraste kvinna i mina ögon är Brooke Hogan hennes kurviga kropp är HET!!!!!!







Annars skulle drömkroppen skulle vara något i stil med Toccara Jones från ANTM:





Tappad fanclub

Skrivet: 2011-01-09 Kl: 11:28:41

Sen jag bytte blogg har jag tappat lite drygt 150 läsare. På min gamla blogg återstår vad jag kan se bara en (1) av typ 350 st. Så ingen av de som läste var egentligen folk jag kände. Mycket intressant.

Rompaaaaaa.....!

Skrivet: 2011-01-09 Kl: 11:20:50

Hur gick det till? Min oskyldiga lilla pojke som inte ens är två år fyllda. Han säger små ord som mamma, pappa, traktor osv men han långt ifrån pratar. Idag vid frukostbordet så tittar han på mig och säger ROMPAAAAAA! På riktigt Sean Bananvis och låter munnen vara öppen på slutet när han drar ut på aaaaa. Jag höll på att garva ihjäl mig.

Shoot me

Skrivet: 2011-01-08 Kl: 17:55:16

Idag har vi haft besök av en otroligt talangfull tjej och tillika fotograf som heter Sofia. Vi plåtade hela familjen, barnen, individuella porträtt och annat. Jag smygtittade i hennes kamera ibland precis som blixten fyrades av och herre min gud vilka fina bilder!!! Jag ser verkligen fram emot att se dom på riktigt. Jag kan varmt rekommendera en session med henne. Proffsig, duktig och tålmodig. Bara positivt att säga, så se till att boka en tid du med!

Min dröm i svart och vitt

Skrivet: 2011-01-07 Kl: 14:53:31


Nu är sovrummet klart, så när som på nån list. Jag ska sätta upp en väggtext också som kom med posten idag, sen är det helt färdigt!!

Jag ska sätta in lite före och efterbilder ikväll men jag börjar med lite helhetsbilder från mitt nya fina sovrum. Min dröm i svart och vitt!!



Fina detaljer på min nya byrå. 1. Tavla med hjärtan och texten amor vicnit omnia 2. Fruktfat i metall från ikea med konstmurgröna och silverkulor från Rusta 3. Små ljuslyktor från Rusta



1. Säng Malm 2. Sängbord Lack 3. Lampor Knubbig 4. Sängkläder Blåsippa, allt från Ikea



Min tokfina taklampa från Lundins Säljlager i Valbo



1. Hemnes byrå från Ikea med en massa fina saker uppe på 2. Cool lampa från Ikea









Krona från Lundins Säljlager










Nya garderoberna Birkeland från Ikea


Vill du gifta dig med mig?

Skrivet: 2011-01-06 Kl: 09:09:34

När jag väntade Lucas fick jag min älskade make också. Precis fyra veckor innan Lucas kom till världen sa vi ja till varann. Min brudklänning har hängt i garderoben sedan dess till ingen nytta. Så om du är gravid och ska ta steget så kan du köpa min klänning om du vill. Den är benvit utan ärm (som ett linne) och har pärlbrodyr över bröstet. Jag tycte den kändes lite bar så jag sydde upp en sjal hos en sömmerska som jag hängde över axlarna. Den blir din för 500:-


Så här ser en modell ut i klänningen....


Så här ser en höggravid spärrballong ut i klänningen

Smygtitt

Skrivet: 2011-01-04 Kl: 21:38:01

Vi håller på att renovera sovrummet för fullt nu. Jag ska snart visa bilder på före och efter. Men jag kan fresta er redan nu med en liten smygtitt på vad som införskaffats.... Hela rummet kommer gå i svart, vitt, grått och silver. stilrent och SKITSNYGT. Tycker jag förstås.








Kattunge vill hem!!!

Skrivet: 2011-01-04 Kl: 21:14:19

Hjälp denna lilla katt att hitta hem snälla!!!

Fru G

Skrivet: 2011-01-03 Kl: 15:10:30

Trött och sliten mamma till två underbara busfrön. Två små liv, två tokiga pojkar. En på 8 månader och en på 22 månader.

Utöver att vara mamma är jag också fru till min härliga Herr G. Min själsfrände och klippa.

Som om det inte räckte så är jag extramamma åt en sjuåring och matte till en gatukorsning på 2 år.

Hela tjocka familjen bor i en villa som ständigt byggs ut, byggs till och renoveras. Snart ser det ut som Villa Villekulla men med snyggare tapeter!

Ny kula

Skrivet: 2011-01-03 Kl: 14:54:51

Förra bloggen handlade om väldigt mycket personliga saker. Min nya blogg kommer fortfarande handla om mig och familjen men inte på ett lika utlämnande sätt.

Just nu är vi i renoveringstagen så det kommer nog bli mycket inredning nu i början.

Jag hoppas att ni vill fortsätta läsa om vad jag har för mig och jag önskar er varmt välkomna till min nya blogg!!
RSS 2.0